Szolgáltatás

1950 előtt a település közigazgatási szempontból a nagypeterdi körjegyzőséghez, később a Nagypeterd Községi Közös Tanácshoztartozott. Botykapeterd Község Önkormányzata 1990 októberében tartotta alakuló ülését. Ekkor tette le hivatali esküjét a polgármester és a képviselő-testület. 1991. január 1-jétől kezdte meg működését Nagypeterd, Botykapeterd, Nagyváty, Nyugotszenterzsébet Községek Körjegyzősége Nagypeterd székhellyel. 2013. január 1-jétől az önkormányzat igazgatási és végrehajtási teendőit a Nagypeterdi Közös Önkormányzati Hivatallátja el, címe: Nagypeterd Kossuth u. 93/a.

 

A település általános iskolája 1979-ben szűnt meg, a gyerekek a nagypeterdi óvodába és általános iskolába járnak. Címe: Nagypeterd Kossuth utca 47.

 

A faluban községi könyvtár működik a Baranyai Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében a pécsi Csorba Győző Könyvtárral együttműködve. Címe: Kossuth utca 24.

 

A község közegészségügyi ellátását két háziorvos és egy védőnő látja el. A védőnői szolgálat címe: Nagypeterd Kossuth u. 93/B, a háziorvosi rendelő címe: Kossuth utca 24.;Rákóczi utca 41.

 

Az önkormányzat Ifjúsági klubotműködtet Botykában (címe: Kossuth u. 36.), valamint Kispeterden (címe: Rákóczi u. 41). Mindkét településrészen játszótér található.

 

A faluban élelmiszerbolt (Kossuth utca 52/2. hrsz.), vendéglő(Pálma Vendéglő: Szigetvári utca 12.) és csárda (Messzilátó Csárda: Szigetvári utca 2.) működik.

 

A település nyugati oldalán vizes élőhelyet alakított ki az önkormányzat partján padokkal, tűzrakó hellyel.